Hannah och Annicka

Dotter och mor - det är vi.

Vi provlagar oss genom olika vegetariska recept vi hittar runt om på Internet och testar olika färdiga fabrikat som finns att köpa i butikerna.

fredag 15 juli 2016

Vegetarisk parmesan

Både Hannah och jag älskar ost. Denna gyllne bit av mjuk, god sälta och den kan förvandla enkel mat till något alldeles utsökt. Den mesta ost idag tillverkas av ystenzym och inte löpe men som vegetarian behöver man vara lite extra noga med att kolla ingredienserna i alla fall.

En liten sorg jag har är att just parmesan görs på löpe och eftersom osten i sig är ursprungsmärkt finns det ingen större chans att just den här lilla detaljen kommer att förändras. Det jag gillar med just parmesan är smaken och det går att göra ett veganskt alternativ till osten. Den kommer inte att smälta så behöver du just den lilla detaljen går det oftast utmärkt att tillsätta riven mozzarellaost i receptet också tillsammans med den veganska parmesanen.

Receptet är så enkelt att det är nästan lite löjligt. ;)

Mixa 3 dl cashewnötter i matberedaren tills det blivit till ett grovt pulver. Tillsätt efter det 3/4 dl Bjäst (finns att köpa i hälsokostaffären) och mixa lite till. Smaka av med salt om det behövs.

Sedan är det bara att go crazy med din nya parmesan i och på din mat. :)

Happy cooking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar